Cuma, Temmuz 9

YAĞLI BOYA BAŞLANGIÇ BİLGİLERİ




Evet yağlı boya yapmayı arzu ediyorsunuz, herhangi bir atölyeye gitmeye vaktiniz yok ....evde kendi kendinize neler yapabilirsiniz...sizlere pratik yağlı boya malzemelerini ve neler yapıla biliri paylaşmak istedim...merak ettiğiniz, konularda msn atabilirsiniz. cevaplamaya çalışacağım....
şimdiden kolay gelsin diyorum.



Önce yağlı boya resim nedir. neden tercih edilir,
Yağlı boya resim üzerinde sürekli çalışabilme olanaklarının bulunması,yapılan resimlerin uzun ömürlü olması,temizleme ve bakım kolaylığının olması,nedeni ile diğer tekniklere göre tercih sebebidir....


Gelin malzemelerimize bakalım
YAĞLI BOYA ÇANTASI;  Yapı marketler, hobi mağazalarında çok şık resim çantaları olmasına rağmen ben yine yapı marketten aldığım takım çantası denilen beylerin pense, tornavida koydukları çantalardan aldım. üstünde gözü olanlar var, fırçalı koymak için çok kullanışlı.

TUVAL; Tuval için gerekli olan yüzey,bez, mukavva, kontrplak,duralit olabilir,Bunları doğrudan doğruya kullanamayız.Yağlı boyanın yağını emer ve çok boya harcarız, bu nedenle yağlı boya yapılacak yüzeyin astar boya ile kaplanması gerekir. Fakat şimdi çok ucuz hazır tuvaller olduğundan tuval yapımı ile uğraşmanıza değmeyeceğini düşünüyorum...arzu eden olursa msn ile tuval astarı nasıl hazırlanır sorabilirler.



BOYALAR; Amatör kullanımlar için hobi mağazalarından veya yapı marketlerden ucuz boyalar temin edebilirsiniz...Önce ana renkleri alın kırmızı,sarı,mavi, kahverengi,toprak rengi(okra) beyaz, siyah zaman içerisinde boya kutunuzu dolduracaksınız.....





PALET Kırtasiyeden alabileceğimiz gibi 30-40 cm.ölçülerinde emici olmayan birçok materyali palet olarak kullanabiliriz.Marangozdan alacağımız üzeri formika kaplı kontrplak parçaları,camcıdan alabileceğimiz kalmış cam parçaları ,fayans parçaları,plastik kapaklar kullanabiliriz.

 FIRÇA İlk başlayanlar için çok kaliteli fırça almamıza gerek yoktur pepe onun fırçaları uygundur.geniş alanları ve astarınızı boyamak için kalitesiz büyük sert kıllı bir fırça kullanabilirsiniz.Yalnız ilk dokunuşta kıllarını döken bir fırça olmasın.

YAĞLI BOYA TEKNİKLERİ YAĞLI BOYA RESİMLER UZUN ÖMÜRLÜ ,TEMİZLEME VE BAKIMI KOLAY OLDUĞU İÇİN RESİM YAPANLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLMEKTEDİR. YAĞLI BOYAYA BAŞLARKEN HANGİ MALZEMELERE GEREK DUYARIZ.
 1-YAĞLI BOYA ÇANTASI Hazır olarak satılan çantalar olduğu gibi yapı marketlerde satılan tamir takım aletlerini koymak için satılan çantalarda, boya ve fırçalarımızı saklamak için uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder